Tillbaka till värmen

Tillbaka till värmen i södra California. Över helgen tog vi bilen upp till Debbis pappa upp norr i staten. Väderprognosen förutspådde snö, så vi packade ner alla vinterkläder som fanns tillgängliga. För mig blev det dubbla par jeans, gympadojor och en vinterjacka x storlekar förstor, men så kan det gå när man inte tar med sig dunjackan och vinterbootsen.



Påväg till Tehachapi och tanken att det ska snöa känns väldigt avlägsen

När vi kom fram möts jag av ett gulligt hus, måånga hundar och tre hästar som betar på trädgården


Först hade vi höst


och sen vinter!





Medan de andra sov middag passade jag på att utforska området. Bara för att jag äter som en amerikan, behöver jag inte se ut som en..



Lite kreativa aktiviterer som Jannet fixade så att huset skulle skulle stå kvar i samma skick när vi lämnade det


Min trendiga och dessutom snygga outfit jag bar under de kalla dagarna


Världens underbaraste ungar!

Debbis pappa och fru bodde i ett riktigt mysigt område ute på landet. Berg runt omkring och grannar med många djur. Vi stannade från fredag till söndag och helgen blev riktigt lyckad, kände mig väldigt välkomnad och omhändertagen. Det är skönt att komma ut lite på landet där det inte finns så mycket att göra. Det fanns mycket tid att bara prata med varandra, umgås och vila från stressen i stan. När vi åkte hem sa de att ”you can come back and visit us again, whenever you want to” så himla gulliga!


Living in America

Det bästa med att bo i en amerikansk familj är att man verkligen blir en del av livsstilen här i USA. Min dag var riktigt amerikansk. Det började med att vi hade en lugn frukost bestående av rostat russinbröd med honung och en kopp te. Efter det bar det av till mataffären för att den stora veckohandlingen. Affären är inte särskilt stor för att vara amerikansk, men allt i affären är så typiskt staterna och California. Personalen är till största delen från Mexico, en kvinna står längst bak i affären och bjuder på smakprover till kunderna och om du är över 21 kan du köpa vin för 2$, alltså 12 kronor.. Ingen alkoholskatt här inte! När man kommer till kassan finns det inga rullband, kassören packar i varorna åt oss och efteråt får barnen klistermärken.

 På eftermiddagen var det dags för barnen att gå till barnkören som hålls av kyrkan. När jag kommer dit börjar en okänd kvinna genast prata med mig om sin kristna tro och hur man ska läsa bibeln varje morgon för att bevara sin tro. Jag som inte är särskilt religiös låtsades hålla med så att hon skulle sluta prata, rätt obehagligt faktiskt. Men det var så roligt att se barnen sjunga! J gjorde ett riktigt bra jobb.

När vi kom hem från kören var det bara att slänga i sig lite mat och plocka fram flaggorna, det var dags att spana in Erics kusin som spelade High School basketmatch i trakten. Eftersom vi varit på kör kom vi i mitten av matchen. Fick konstatera att det inte riktigt var som på tv, tjejerna som spelade och cheerleaderna såg faktiskt ut att vara 16 år och inte 25 som de är i tv-serierna. Blev dock lite besviken på att det inte fanns någon maskot, men blev lovad att få se Valencia High School och de lär ha en ;)




Bitchiga cheerleaders, check!

Matchen slutade i utklassning och vinst till Erics kusins lag. När slutsignalen går sätts också brandlarmet igång, alla måste utrymmas. Till alla flickors glädje är det obligatorisk kontroll av brandmännen när alarmet går, så en brandbil med hel styrka kommer till hallen. Eftersom alla brandmän i USA MÅSTE vara snälla mot barn ställde de gärna upp på att svara på frågor.



Alla var glada efter samtalet med brandmannen som var burning hot ;)


Mainstream

Nu har jag blivit som vilken svensk tjej som helst och skaffat en blogg, skönt. Jag kommer att skriva lite vad jag gör om dagarna nu när jag är i möjligheternas land.


Jag har än så länge varit borta i 13 av de 72 dagarna jag kommer vistas i staterna. Här är ungefär de sakerna jag hunnit med:


·          Vasquez Rocks (Klippor där de spelade in Flintstone-filmen)

·          Santa Monica (En pir med ett nöjesfält och många shoppinggator)

·          Amerikansk Valentines day (Blev förvånad över vilken skillnad det var från Sverige! Här var det omtanken som räknades )

·          Shopping (Conversen kostar 300 spänn och Levis jeans för 400)

·          Disneyland

·          O.C och Laguna Beach (Bilden som MTV målade upp av LB var långt ifrån sann, skönt att se ;))

·          Hollywood (Inte lika flashigt som man kan tro, massa turister på dagstid, men vid premiärer och galor är det riktigt stjärntätt)


”You never wanna go home!” fick jag höra av en amerikan, som tyckte att hade man väl upplevt Kalifornien fanns det inte mycket mer att se i världen. Hon hade aldrig varit utanför staten och hade åsikten att USA var heaven on earth. Klar att jag tycker att Los Angeles är en häftig stad, men allt ska gå så fort. Jag älskar lugnet och jag älskar Sverige! När jag pratar med amerikanare blir jag ibland tokig över att de kan ha så annorlunda åsikter än vad vi har i Sverige. Jag står för jämlikhet mellan könen, det gör inte alla i Amerika.. Jag hoppas att mycket i detta land ska utvecklas åt Sveriges håll, men allt pekar på att det kommer bli tvärt om. Fler mediciner, tjockare människor och fler bilar. Men trotts min hårda kritik kan jag inte annat än säga att jag ändå älskar USA. Människorna här är mer öppna och trevligare än vad svenskarna är. När man går för att handla i affären pratar man med kassören hur dagen har varit och hissresorna är ingen krystad tur under tystnad. Staterna har ändå sin underbara charm. Då är det bara för mig att säga:


“Good night America… wherever you are"






RSS 2.0