Living in America

Det bästa med att bo i en amerikansk familj är att man verkligen blir en del av livsstilen här i USA. Min dag var riktigt amerikansk. Det började med att vi hade en lugn frukost bestående av rostat russinbröd med honung och en kopp te. Efter det bar det av till mataffären för att den stora veckohandlingen. Affären är inte särskilt stor för att vara amerikansk, men allt i affären är så typiskt staterna och California. Personalen är till största delen från Mexico, en kvinna står längst bak i affären och bjuder på smakprover till kunderna och om du är över 21 kan du köpa vin för 2$, alltså 12 kronor.. Ingen alkoholskatt här inte! När man kommer till kassan finns det inga rullband, kassören packar i varorna åt oss och efteråt får barnen klistermärken.

 På eftermiddagen var det dags för barnen att gå till barnkören som hålls av kyrkan. När jag kommer dit börjar en okänd kvinna genast prata med mig om sin kristna tro och hur man ska läsa bibeln varje morgon för att bevara sin tro. Jag som inte är särskilt religiös låtsades hålla med så att hon skulle sluta prata, rätt obehagligt faktiskt. Men det var så roligt att se barnen sjunga! J gjorde ett riktigt bra jobb.

När vi kom hem från kören var det bara att slänga i sig lite mat och plocka fram flaggorna, det var dags att spana in Erics kusin som spelade High School basketmatch i trakten. Eftersom vi varit på kör kom vi i mitten av matchen. Fick konstatera att det inte riktigt var som på tv, tjejerna som spelade och cheerleaderna såg faktiskt ut att vara 16 år och inte 25 som de är i tv-serierna. Blev dock lite besviken på att det inte fanns någon maskot, men blev lovad att få se Valencia High School och de lär ha en ;)




Bitchiga cheerleaders, check!

Matchen slutade i utklassning och vinst till Erics kusins lag. När slutsignalen går sätts också brandlarmet igång, alla måste utrymmas. Till alla flickors glädje är det obligatorisk kontroll av brandmännen när alarmet går, så en brandbil med hel styrka kommer till hallen. Eftersom alla brandmän i USA MÅSTE vara snälla mot barn ställde de gärna upp på att svara på frågor.



Alla var glada efter samtalet med brandmannen som var burning hot ;)


Kommentarer
Postat av: Louise

Men va då! Är det inte som på tv:n! :O Bara snygga människor, som ser ut att var över 25! nu blir jag lite besviken på tv-världen ;)

2011-02-24 @ 10:48:45
URL: http://louisegarme.blogg.se/
Postat av: Malin

haha, man vet ju att detv inte är så på riktigt. men jag blev ärdå besviken först ;)

2011-02-24 @ 21:34:16
URL: http://aroundtheworldinonesecond.blogg.se/
Postat av: carin ek eskilsson

Basketmatch....like the good old days. Är basketen forfarande stor bland highschoolungdomar? Hade ni tid att prata något med Erics kusin eller var ni tvungna att rusa ut till brandmännen? Det kanske var baskettjejerna som rusade först?

2011-02-25 @ 11:24:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0